جامع ترین مرکز توانبخشی کرج سیاوش عطایی
درمان اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی، شایعترین نوع اختلالات اضطرابی است که به عملکرد و روابط اجتماعی فرد آسیب می رساند. هریک از درمانهای روانشناختی، بر درمان جنبه ای از عوامل زیربنایی آسیب دیده در این اختلال تمرکز کرده و فقط تا حدودی موفق بوده است. اخیرا درمانهای جدیدتر مانند فراشناخت و آموزش #نوروفیدبک مدنظر قرار گرفته اند. هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت با نوروفیدبک در کاهش علائم اختلال اضطراب اجتماعی بود.
روش: این پژوهش از نوع مطالعه تک آزمودنی و نمونه گیری داوطلبانه بود. 7 نفر دانشجو با تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی از دانشگاه فردوسی و فرهنگیان مشهد، همتا شده، بصورت تصادفی در سه گروه (کنترل، فراشناخت و نوروفیدبک) جای گرفتند. از پرسشنامه هراس اجتماعی کانور و مصاحبه تشخیصی DSM-IV-TR استفاده شد. درمان فردی فراشناخت بصورت 8جلسه هفتگی و نوروفیدبک 16جلسه، سه بار درهفته اجرا شد. پرسشنامه دوبار در میانه درمان، سپس انتهای درمان و در پیگیری 45روزه، تکمیل شد و برای تحلیل داده ها از درصد بهبودی استفاده گردید.
یافته ها: درمان فراشناخت و نوروفیدبک در دو آزمودنی دارای اختلال اضطراب اجتماعی خفیف، 88 و47درصد بهبودی در انتهای درمان نشان دادند. تغییرات سه آزمودنی دارای اختلال شدیدتر در گروه فراشناخت یا نوروفیدبک، در محدوده17 تا 39درصد بهبودی بوده و بهبودی آزمودنیها در پیگیری ادامه یافته است.
نتیجه گیری: درمان فراشناخت و نوروفیدبک بطور اثربخشی توانستند اختلال اضطراب اجتماعی را نسبت به گروه کنترل بهبود بخشند اما اثربخشی بیشتر درمان فراشناخت برای کاهش علائم اضطراب اجتماعی خفیف و نوروفیدبک برای اختلال اضطراب اجتماعی شدیدتر مشاهده شد.
#اضطراب_اجتماعی #درمان #نوروفیدبک
درمان تیک با نوروفیدبک
یکی از روش های درمانی اصلی و موثر در درمان تیک #روان_درمانی می باشد که با استفاده از تکنیک های رفتاری و یا شناختی سعی در درمان این اختلال دارند. علاوه بر روان درمانی در زمان بروز علائم در شکلی حاد و شدید معمولا درمان منجر به مصرف #دارو می شود.
استفاده از دارو و روان درمانی رایج ترین راه حل های درمانی این اختلال می باشد اما با گذشت زمان که با پیشرفت هایی از درمان همراه بوده است نیاز به مصرف دارو را کمتر و در نهایت رسیدن به هدف درمانی را سرعت بخشیدند. #نوروفیدبک از جمله درمان های موثری است که عوارض دارو را در پی نداشته و سختی و مسیر طولانی مدت زمانی را درمان نمی طلبد.
در نوروفيدبك، به غير از امواج مغزيِ خودِ فرد، چيز ديگري در امر درمان، دخيل نيست. در طي جلسات نوروفيدبك، كودك روي صندلي راحتي در كمال آرامش مينشيند، يا دراز ميكشد و سه الكترودـ 2 الكترود به گوشها و يكي به قسمت خاصي از سر وي ـ با استفاده از ژل چسبانده ميشود. برنامه درماني از طريق صفحه كامپيوتري كه در مقابل فرد قرار دارد ارائه ميگردد. اين برنامهها اغلب شبيه به بازيهاي كامپيوتري هستند، با اين تفاوت كه تنها ذهن و مغز كودك است كه بازي را انجام ميدهد و نه دوستان او. با تكرار و تمرين اين بازيها، مغز ياد ميگيرد كه براي رسيدن به بهترين نتيجه بايد چه كار كند، كه اين كار به درمان كودك و تنظيم شدن امواج و فعاليتهاي مغز او ميانجامد.
#تیک_عصبی #درمان #نوروفیدبک
آخرین نوشته ها
روشهاي اصلاح و درمان لکنت (stuttering)
زنان در دوران ميانسالي بيشتر دچار استرس ميشوند
يكي از راه هاي درمان شب ادراري ، درمان با بازتاب هاي شرطي است ، اما تا چه حد عاقلانه خواهد بود كه ما
عجله نکنید یه این بچه خودش بزرگ بشه درست میشه این بچه فقط تاخیر داره
-
- بو درمانی ، گرما درمانی ، موسیقی درمانی ، حیوان درمانی ، شن درمانی ، یکپارچه سازی و تحریک حسی حس کند ، تند ، ….
- دکتر فلانی گفته ده کلمه حرف بزنه بسه دیگه گفتار بدست آورده گفتاردرمانی نمی خواد ببری
- تداخل نيمكره هاي مغزي سمت راست و سمت چپ
- تماس زياد با تستوسترون در رحم خطر اوتيسم را افزايش ميدهداز وجود ارتباطات متعدد هیپوتالاموس میتوان به اهمیت و مرکزیت این بخش پی برد. در واقع
- میخوای کاردرمانی بچتو مرتب ببر مرتب نبر اینا که مرتب نیاوردن اینجوری راه می رن نگاه کن
- ابداع وسيلهاي جديد براي سنجش اوتيسم در كودكان
- ادامه مطالب
-
- قسمتی از آنچه که می توانید در این پایگاه اطلاع رسانی مشاهده کنید :
- رشد طبیعی گفتار و زبان در کودک
- مبانی گفتار درمانی
- اوتیسم (autism spectrum disorder) و اختلالات نافذ رشد
- اتیسم و ارتباط …
- اوتیسم (autism spectrum disorder) و اختلالات خواندن و …
- اوتیسم1
- اوتیسم2
- اوتیسم (autism spectrum disorder) و ARM
- ریتالین و …
- دارو های سم زدا در اتیسم (جهت اطلاع از آخرین …)
- اوتیسم3
- تازه های اوتیسم4
- عوامل موثر در تولید گفتار و دستگاههای مربوطه
- گفتار درمانی چیست ؟
- محققان از كشف روش كم خطرتري براي پيش بيني ابتلاي فرزندان زنان باردار
- ادامه مطالب
- قسمتی از آنچه که می توانید در این پایگاه اطلاع رسانی مشاهده کنید :
مواردی که ما می توانیم به یاری شما بشتابیم :
-
- آخرین تحقیقات و یافته ها
- آخرین محصولات توانپزشکی در رفع مشکلات شما
- ارائه برنامه های درمانی توانبخشی و مشاوره
- ارائه نرم افزارهای گفتاردرمانی – بیوفیدبک تراپی لکنت (stuttering) بصورت خانگی و کلینیکی – ارائه نرم افزارهای آموزشی از پیش دبستان تا راهنمایی و بالاتر مطابق نیازهای فردی افراد – ارائه نرم افزارهای آموزشی
- معرفی درمانگران و متخصصین
- معرفی مراکز درمانی که به وجود شما نیاز دارند .
- مشاوره در مورد مشکلات کودک شما .
karaj-medu.ir